De zevenhuizer code kraken Deel 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEen tijdje geleden heb ik deel 1 gepost omtrent mijn pogingen op mijn thuiswater rond Rotterdam, de Zevenhuizerplas.

Ik ben helaas niet in de positie om er wekelijks met de kajak op uit te trekken maar met een beetje planning lukt het wel om wat uurtjes te maken op het water.

Het is februari 2015 in Nederland. Een paar graden boven nul, windkracht 4 over het water en we gaan het weer proberen op de plas.
Dik aangekleed, muts op mn kale kop en handschoenen aan.
Wat zal het vandaag weer worden.

Met de vangsten van de voorgaande maanden nog in gedachten ga ik vol goede moed het water op. Ik heb al bedacht welke stekken ik ga bevissen.
In het midden van de plas is de diepte ca 18 tot 25 mtr. Das diep !
Naar mijn idee zijn de beste plekken te vinden aan de randen van de plas. Daar waar de diepte van een kleine 2 meter ineens naar 6 tot 8 meter gaat.
Tot ongeveer 3-4 meter diepte groeien er in de zomer behoorlijk wat planten. Vanaf een meter of 4 wordt het waarschijnlijk te donker waardoor de planten niet genoeg licht krijgen en ze niet meer kunnen groeien. Een aantal van deze punten wil ik vandaag gaan bevissen om te kijken of de vis zich daar ophoudt.

Pike-landed

Als eerste peddel ik met de JK Kilroy naar de overkant van de plas. Hier bevindt zich een inham met daarin een stuk ondieper water. 20 meter uit de kant, voor de inham duiken we ineens de diepte in. Ik werp de ondiepte in en vis mijn shad richting het diepere water. Je voelt je shad de bodem aflopen. Met de gevlochten lijnen van tegenwoordig voel je ieder detail op de bodem.
1 aanbeet (baarsje waarschijnlijk) maar blijft niet hangen.
Na een uur vissen hou ik het voor gezien. We gaan een andere stek opzoeken.

OTerug naar de overkant waar ik vandaan kwam. Ook hier een mooi gedeelte waar tussen 2 eilanden ongeveer 2 meter staat en waar het ineens de diepte in schiet.

3 worpen en een ruk aan de andere kant van de lijn. Een dril van een kleine 5 minuten en snoekmans komt boven water.
Das toch weer leuk dat we vis hebben gevonden. Maar,……het is nog geen “dikke”.

Na deze vis wordt het tijd voor een kleine koffiepauze. Even opwarmen met een warm “bakkie”

Vol goede moed spring ik weer de kajak in en peddel naar de volgende plek. Tientallen worpen leiden tot niks. Ik vis de hele waterkolom af. Vanaf 1 meter diepte tot ca 8-9 meter. Geen stootje.
De rest van de middag vis ik door maar ik kan geen enkele vis meer verleiden tot een aanbeet.

1 vis rijker glijdt mijn kajak richting de oever. Ik schrijf 1 stuks Esox Lucius bij op de vangstlijst van de Zevenhuizerplas.
Geen dik resultaat, maar vis is vis. Het lijkt er op dat we de rovers redelijk kunnen vinden. Zou deze manier van vissen ook de grotere dames kunnen verleiden ?

Wordt vervolgdComments on “De zevenhuizer code kraken Deel 2”

No comments, be the first to comment!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.