Wiesenwehr Rodeo – The comeback

IMG_8760-kopie

Een van de eerste freestyle wedstrijden van het jaar en mijn eerste wedstrijd sinds de blessure! In februari kon ik eindelijk terug beginnen met trainen.

Zoals altijd is Wiesenwehr Rodeo een toffe aangelegenheid waar de freestylers elkaar terug zien na een lange tijd. Iedereen wordt wakker uit zijn winterslaap, de ene is al wat meer voorbereid dan de andere. Iedereen start met de ambitie om een mooi plaatsje te verzilveren!

Voor mij was het deze keer heel spannend, het was mijn eerste keer sinds de blessure dat ik terug meedeed aan een wedstrijd. Afwachten dus!

IMG_8783

Na een gezellige morgen en bijpraten hier en daar begonnen we eraan om 11u. Dankzij de goede organisators hadden we de nieuwste software om te jureren (wavemonkey). Officiële ICF scores en het systeem dat werd gebruikt tijdens het WK.

Doordat de voorrondes en de halve finale in een vorm van sessie systeem waren, was het rustig beginnen. Elke heat kreeg 10min, waar iedereen zijn beste moves kon tonen.

Na de voorrondes slaagde ik erin mij te plaatsen voor de halve finale als 2de. Super! Ik had een super goed gevoel, de kracht zat goed. Geen last in de schouder en ook de snelheid zat goed!

Op naar de halve finale! Hier werd ik 1e! Schitterend! Het was maar een klein verschil met de 2de, spannend dus! De finale werd ’s avonds laat gevaren. Uiteindelijk hadden we zelfs nood aan kunstlicht. Door het grote aantal deelnemers en een aantal technische problemen liep het allemaal een beetje uit.

Het was een super spannende finale, de plaatsen wisselden constant. Alle finalisten bleven continu elkaars scores verbeteren. Een schitterende finale dus! Uiteindelijk nam Max Munchow het goud mee naar huis, ikzelf het zilver en Robert Buchman het brons.

IMG_9406-3

Voor herhaling vatbaar!

Lane De Meulenaere

Comments on “Wiesenwehr Rodeo – The comeback”

No comments, be the first to comment!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.